Redigera panoraman i Lightroom och Photoshop15 avsnitt

I den här serien premiumvideos tittar vi närmare på hur du redigerar panoramabilder i Lightroom Classic och i Photoshop. Vi kommer också att gå igenom själva fotograferingen och titta närmare på hur du faktiskt tar ett panorama!

Introduktion till kursen

I det här avsnittet går vi igenom vad du kommer att lära dig i den här serien premiumvideos. Att redigera och fotografera panoraman är fantastiskt kul och resultaten kan bli otroligt kraftfulla.

1 min.

Hur du fotograferar ett panorama

Att fotografera ett panorama är inte speciellt svårt men det finns några detaljer du bör ha i åtanke. I det här avsnittet går vi igenom allt du behöver veta!

10 min.

Lightroom eller Photoshop?

Det finns för- och nackdelar med både Lightroom och Photoshop. Oavsett vilket verktyg du väljer har du enorma möjligheter att skapa ett panorama som ser ut precis som du vill ha det.

I det här avsnittet tittar vi på skillnaderna mellan programmen.

5 min.

Olika sätt att slå samman bilderna

Som du kommer att se när du jobbar med dina panoraman så finns det olika sätt att slå samman bilderna. Vilket sätt ska du använda och vilket är bäst för just din bild? Det är inte så lätt att veta men i det här avsnittet ska jag försöka reda ut begreppen.

5 min.

Redigering i Lightroom, del 1

I det här avsnittet går vi igenom hur du skapar ett panorama i Lightroom. Du får lära dig hur du slår samman bilderna och skapar ett riktigt fint panorama.

9 min.

Redigering i Lightroom, del 2

I den här andra delen så redigerar jag klart bilden i Lightroom.

11 min.

Redigera HDR panorama i Lightroom

Vill du göra något riktigt coolt så kombinerar du extremt många pixlar (panorama) och extremt stort dynamiskt omfång (HDR) i en och samma bild!

X min.

Redigera panorama i Photoshop, förbered dina bilder

Innan bilderna redigeras i Photoshop måste de förberedas. I det här avsnittet tittar vi på vad du ska tänka på vad gäller förberedelserna.

2 min.

Redigera panorama i Photoshop, olika vägar in

Att redigera i Photoshop kan verka lite mer komplicerat jämfört med att redigera i Lightroom. I det här avsnittet så reder vi ut lite av frågetecknen och går igenom de olika vägar som finns för att börja jobba i Photoshop.

4 min.

Använd ACR och Bridge för att förbereda bilderna

I det här avsnittet tittar vi specifikt på hur du använder Adobe Camera Raw tillsammans med Bridge när du vill redigera panorama i Photoshop.

4 min.

Slå samman i Photoshop

I det här avsnittet slår vi samman bilder till ett panorama i Photoshop!

8 min.

Färdigställ panoramat i Photoshop

Det uppstår alltid några oönskade effekter när man slår samman bilder till ett panorama. I det här avsnittet tittar vi närmare på hur du färdigställer ditt panorama i Photoshop.

5 min.

Färdigredigera bilden i Photoshop

Som ett sista steg vill vi alltid redigera klart bilden för att göra den så bra som möjligt. Vilka justeringar som krävs är såklart helt beroende på bilden men i det här avsnittet får du lite exempel kring tankar och tekniker.

5 min.

Lös problem med dina panorama i Photoshop

I det här avsnittet tittar vi närmare på hur du löser problem som kan dyka upp när du har redigerat och slagit ihop bilderna till ett panorama.

10 min.

Avslut

Tack och adjö.

1 min.

Peter Györffy

Din guide

Jag heter Peter och jag är din guide i den här serien som handlar om att redigera panoramabilder i Lightroom och i Photoshop.

Att redigera och skapa panoramabilder är galet kul och något jag verkligen kan rekommendera.

Häng med och lär dig en massa nytt!!

 

Bas

Gratis! Ger dig tillgång till valda premiumfilmer. Ger dig även tillgång till samtliga källfiler som används i blogginlägg på gyorffyfoto.se och på Youtube.

Perfekt för dig som vill testa och känna dig för.

Premium

Ger dig tillgång till rubbet, allt, tutti. Inget saknas.

Du får tillgång till allt du behöver för att kunna bli en mästare på bildbehandling och fotografering. Du får även tillgång till alla online workshops. Se dem live eller i efterhand - du bestämmer.

Redo att köra igång?

Hör av dig med frågor eller skapa ett konto nu direkt.

Pin It on Pinterest

Share This
Om SSL-certifikat