Lightroom Classic och katalogen 8 avsnitt

I den här serien premiumvideos kommer du att lära dig allt om katalogen i Lightroom Classic. Vi kommer titta på varför katalogen finns, hur du säkerställer att den hålls synkad med din hårddisk, hur du flyttar och raderar bilder, tar backup och mycket mer.

Introduktion

En kort introduktion till denna serie om Lightroom Classics katalog.

1 min.

Varför används en katalog överhuvudtaget?

I det här avsnittet tittar vi på varför vi har en katalog överhuvudtaget. Vad är syftet och hur påverkar den vårt sätt att arbeta?

7 min.

Ska du ha en eller flera kataloger?

Hur många kataloger ska du egentligen ha? En? 10? 100? Vad är det för fördelar och nackdelar med en eller flera kataloger?

7 min.

Backup, optimering och kataloginställningar

Att ta backup på sin katalog är superviktigt. I det här avsnittet går vi igenom hur du bäst tar backup och även hur du optimerar din katalog.

11 min.

Kopplingen mellan katalogen och håddisken

Hur ser egentligen kopplingen mellan katalogen och din hårddisk ut? Hur garanterar du att de alltid är i synk? I det här avsnittet går vi in på djupet och tittat på hur det fungerar.

13 min.

Hur du raderar bilder

Det finns lite olika sätt att radera bilder på och i det här avsnittet tittar vi på hur dessa fungerar och vilket sätt som är bäst.

4 min.

Kan jag jobba med katalogen på mer än en dator

I det här avsnittet tittar vi på hur det fungerar med en katalog och flera datorer. Det finns inget perfekt sätt men det finns sätt…

5 min.

Hur synkar du bilder med Creative Cloud?

I det här avsnittet går vi igenom hur Lightroom katalogen och samlingar kan synkas med Adobe Creative Cloud.

6 min.

Peter Györffy

Din guide

Jag heter Peter och jag är din guide i den här serien om Lightroom Classic och katalogen.

Jag har jobbat länge med Lightroom Classic och i den här serien får du ta del av mina bästa tips och rekommendationer för hur du hanterar katalogen. Allt för att du ska kunna jobba smidigt och undvika problem.

Häng med! Det kommer bli kanongrymt!

Bas

Gratis! Ger dig tillgång till valda premiumfilmer. Ger dig även tillgång till samtliga källfiler som används i blogginlägg på gyorffyfoto.se och på Youtube.

Perfekt för dig som vill testa och känna dig för.

Premium

Ger dig tillgång till rubbet, allt, tutti. Inget saknas.

Du får tillgång till allt du behöver för att kunna bli en mästare på bildbehandling och fotografering. Du får även tillgång till alla online workshops. Se dem live eller i efterhand - du bestämmer.

Redo att köra igång?

Hör av dig med frågor eller skapa ett konto nu direkt.

Pin It on Pinterest

Share This
Om SSL-certifikat