Fotografera med ND-filter11 avsnitt

I den här serien premiumvideos kommer du att få lära dig allt om hur du fotograferar med sk. ND-filter. ND-filter ger dig helt nya och superspännande kreativa möjligheter i ditt fotograferande som du kommer att älska!

Introduktion

I det här avsnittet går vi igenom vad du kommer att lära dig i den här serien premiumvideos. Det blir en introduktion till en mycket  spännande värld…

3 min.

ND-filter? Vad är det?

I det här avsnittet börjar vi att diskutera och titta på vad ett ND-filter egentligen är och hur de fungerar.

6 min.

Vilken utrustning krävs?

Att fotografera med ND-filter kräver inte en massa utrustning men det finns några saker som är mer eller mindre nödvändiga. I det här avsnittet går vi igenom utrustningslistan och ser hur den ser ut.

7 min.

I korthet, hur fotograferar man?

När du fotograferar med ND-filter så är det viktigt att göra allt i rätt ordning. Varje exponering tar tid och du vill verkligen säkerställa att det blir rätt, bra och toppen 🙂

6 min.

Fotografering i Fredshög

Platsen för första fotograferingen är Fredshög på sydkusten i Skåne. I det här avsnittet går vi igenom grunderna och stegen när du är ute på plats och ska fotografera med ND-filter.

7 min.

Fotografering i Skåre

Platsen för andra fotograferingen är Skåre.  Skåre ligger också på sydkusten i Skåne. Det är en supertrevlig, liten och gammal fiskeby.

19 min.

Fotografering vid Öresundsbron

I det här avsnittet får du följa med till Öresundsbron utanför Malmö. Detta är en ikonisk plats för fotografer och även om det är ett motiv som är vanligt så är det lite ett måste. Alla fotograferar dock inte med ND-filter så du har nu chansen att sticka ut en aning 🙂

12 min.

Bildredigering, Fredshög

I det här avsnittet tittar vi närmare på bilden från fredshög och redigerar den i Lightroom.

13 min.

Bildredigering, Skåre

I det här avsnittet tittar vi närmare på bilden från Skåre. Detta är en ganska avancerad redigering där vi jobbar mycket med lagermasker, grupper och lagninspenseln. Vi jobbar både i Lightroom och i Photoshop.

30 min.

Bildredigering, Öresundsbron

I det här avsnittet jobbar vi både i Lightroom och i Photoshop. Du får lära dig några mer avancerade tekniker som hur du förändrar perspektiv i Photoshop och justerar ett radiellt filter i Lightroom.

36 min.

Appar som hjälper dig

I det här avsnittet går vi igenom de appar du kan använda för att underlätta exponeringsuträkning.

5 min.

Peter Györffy

Din guide

Jag heter Peter och jag är din guide i den här serien om att fotografera med ND-filter.
Jag köpte mitt första ND-filter redan 2009 och har älskat att ta riktigt långa exponeringar ända sedan dess. Det är en magisk känsla att se en ordinär verklighet omvandlas till något abstrakt och renodlat.

Bas

Gratis! Ger dig tillgång till valda premiumfilmer. Ger dig även tillgång till samtliga källfiler som används i blogginlägg på gyorffyfoto.se och på Youtube.

Perfekt för dig som vill testa och känna dig för.

Premium

Ger dig tillgång till rubbet, allt, tutti. Inget saknas.

Du får tillgång till allt du behöver för att kunna bli en mästare på bildbehandling och fotografering. Du får även tillgång till alla online workshops. Se dem live eller i efterhand - du bestämmer.

Redo att köra igång?

Hör av dig med frågor eller skapa ett konto nu direkt.

Pin It on Pinterest

Share This
Om SSL-certifikat