Tona bilder i Photoshop 8 avsnitt

I den här workshopen – som sändes i mars 2018 – går vi igenom 6 olika tekniker för att tona bilder i Photoshop. Det finns en uppsjö med sätt att lägga på färger i bilder och styra vilka delar av bilden som påverkas.

Introduktion

En kort introduktion till workshopen och vad du kommer att lära dig.

2 min.

Hur du tonar med övertoningskarta

I det här avsnittet tittar vi på hur du tonar en bild med en övertoningskarta. Detta är ett superenkelt men grymt kraftfullt sätt att lägga på en valfri ton i dina bilder.

8 min.

Hur du tonar med fotofilter

Att tona bilder med fotofilter är riktigt kul och enkelt. Välj om du vill tona med enbart en färg eller om du vill ha fler.
Vi tittar även på avancerade sätt att ändra en lagermask med en kurva så att du exakt kan styra vilka delar av bilden som påverkas.

11 min.

Hur du tonar med ett kurvlager

En mer avancerad metod som tar ett tag att behärska men som ger dig superbra möjligheter att i detalj styra dels tonen samt var i bilden tonen ska finnas.

11 min.

Hur du tonar svartvita bilder

Konsten att tona svartvita bilder är lika gammal som fotografin mer eller mindre… Det har alltid gjorts och de första teknikerna inom foto gav bilder med en tydlig blå ton ex. I det här avsnittet tittar vi närmare på hur du kan använda Photoshop för att ge dina svartvita bilder en valfri färgton.

2 min.

Hur du tonar med ett enfärgat lager

En superhärlig metod som jag själv gillar väldigt mycket. Genom att helt enkelt lägga på ett helt färgat lager och sen använda funktionen “blanda om” så får du otroligt mycket kontroll över var i bilden du vill att din färgton ska synas. Självklart kan du även styra exakt vilken ton du vill använda.

6 min.

Hur du tonar bilder med färgbalans

Att tona med ett justeringslager för färgbalans är rätt coolt. Det ger dig fantastiska möjligheter och snudd på samma kontroll som ett kurvlager. Det är dessutom rätt mycket enklare att använda. I det här avsnittet går vi igenom allt du behöver veta.

4 min.

Avslut

Tack för att du tittade och avslutande tankar.

1 min.

Peter Györffy

Din guide

Jag är din guide i den här workshopen. Jag älskar Photoshop och har nog spenderat mer timmar i programmet än något annat program – möjligtvis Lightroom undantaget 🙂

Med den här workshopen hoppas jag du får inspiration till att på ett subtilt och snyggt sätt tona dina bilder!

Bas

Gratis! Ger dig tillgång till valda premiumfilmer. Ger dig även tillgång till samtliga källfiler som används i blogginlägg på gyorffyfoto.se och på Youtube.

Perfekt för dig som vill testa och känna dig för.

Premium

Ger dig tillgång till rubbet, allt, tutti. Inget saknas.

Du får tillgång till allt du behöver för att kunna bli en mästare på bildbehandling och fotografering. Du får även tillgång till alla online workshops. Se dem live eller i efterhand - du bestämmer.

Redo att köra igång?

Hör av dig med frågor eller skapa ett konto nu direkt.

Pin It on Pinterest

Share This
Om SSL-certifikat