Hur du använder pennverktyget när du ska klona

Pennverktyget är lite mystiskt för de flesta som jobbar i Photoshop. Det är sällan använt och dessutom känns det inte helt självklart hur det ska användas.

I dagens avsnitt visar jag lite kort hur pennverktyget fungerar samt hur det kan användas för att underlätta när du jobbar med klonstämpeln eller lagaverktyget,

Lightroom redigering, vägg och berg Rhodos

Efter en vecka på Rhodos är jag nu tillbaka med ett helt gäng bilder tagna med min nya Fuji X-T2. I dagens avsnitt redigerar jag en av bilderna från resan i Lightroom. Jag försöker skapa en grafisk och enkel bild som ska få betraktaren att fundera över vad det egentligen är.

Facebook

Inte allt för sällan så råkar vi ut för situationer där det dynamiska omfånget är för stort för att kunna hanteras av kameran. Det innebär att vi inte kan få täckning och information i både de ljusaste och de mörkaste delarna av bilden. I alla fall inte med önskad kvalitet.

Läs mer på www.gyorffyfoto.se/hur-du-hanterar-bilder-med-stort-dynamiskt-omfang-i-lightroom/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Säljer lite fotoutrustning!

www.gyorffyfoto.se/tillsalu/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Györffy Foto - workshops & utbildningar har uppdaterat sitt omslagsfoto. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Att arbeta med samma Lightroom-katalog och bilder på flera datorer är det många som har önskemål om att kunna göra. Många har kanske en dator på jobbet och en hemma och vill inte behöva kopiera bilder mellan olika kataloger mm. eller hålla på att synka stora filer via exempelvis Dropbox.

Läs mer på www.gyorffyfoto.se/basta-sattet-att-redigera-lightroom-bilder-pa-flera-datorer/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dagens bild är tagen av Börje Norhager. Börje skickade bilden till mig och bad mig visa hur han skulle göra i Photoshop för att jämna ut skillnaderna mellan den mycket ljusa övre delen av bilden och den mycket mörka nedre halvan.
Läs mer på www.gyorffyfoto.se/hur-du-jamnar-ut-kontraster-lightroom-och-photoshop/
... See MoreSee Less

View on Facebook


Pin It on Pinterest

Share This
Om SSL-certifikat